Senarai nama yang akan berkhatan beramai-ramai pada musim luruh september ini..

Tuesday, September 28, 2010

drive selowli and carefuli..

A BOY TO A MAN.
salam squad.

korang rase tergugat x bila kaum wanita(bagi aku dan pembaca yang rasa dia ada t*lur) atau kaum lelaki(bagi wanita) memotong korang time korang tengah driving..

kalo aku, tergugat uollss.. lagi-lagi kalo wanita tu, free hair.. tapi, redho kan je laaa..




lembab betol la si apik ni bawak kete saga.. laaaa.. ada stiker "P" rupanya..

aku bukan apa. bila bercakap pasal memandu nikan, kita kene berhati-hati. biar la org cakap kita(mashitah cakap aku ni skema) ni skema ke, taksub dengan peraturan ke, whatever la.. ini melibatkan nyawa. kalo kene saman dengan polis atau jpj ke, xke naya dibuatnya. konfem-konfem la boleh dimerit dalam sistem KEJARA. siapa nak tanggung?

itu satu hal.

kalo kene saman lagi. siapa nak bayar? keluar air mata berdarah sekalipun, sah-sah tetap kene banyar jugak.

itu satu hal.

kalo langgar bontot orang macam mana? maksud aku bontot kereta la.. kalo nak claim insyurens, kene wat report polis dulu.. satu keje pulak.

jadinye, berhati-hati la memandu. biar la sesiapa pun nak potong. potong laa.. janji selamat.


tapikan..

bila tengah berhati-hati ni, boleh pulak mamat hindon mana ntah naek motor masuk melulu tanpa bagi signal, memang aku mencarut jgak kat siteww.

salah siapa?



12 comments:

  1. Mestilah salah mereka dan keluarga mereka (maksud aku si Hindon tuh) hhahaha!!!

    ReplyDelete
  2. bawak kete hati2 la sket....
    mmg la sape tak marah orang masok tapi xbuat signal..aku pernah kena..nak xciden...

    ReplyDelete
  3. wanhairi
    hahaha.. *P* kene la wat cara *P*
    lepas da 2tahun nnt, baru boleh belagak..

    ReplyDelete
  4. nas
    apa perasaan ko kene marah? aku da biasa da.. hikhik.. buat deek je la..

    ReplyDelete
  5. anje...ak stuju je pndapt ko..
    pe gna bwk laju2 xikut praturan..smpai jgk umh klu ikt praturan pn..
    still sme je tp risiko je yg len..
    rse2 klu xsyg nyawa tu,bwk2 la bertaubat..pk dlu iman da ckp ke nk g jmp DIA..

    ReplyDelete
  6. kim yu hee
    insaf aku baca komen ko dijah..

    ReplyDelete
  7. hahaha..
    tp anje..ak respect cra ko bwk kete..
    rse slmt je nek kete yg ko bwk..
    biar la org nk kte pe..
    jnji slmt..

    ReplyDelete
  8. kim yu hee
    hehehe.. aku bawak anak dara orang.. kalo aku sorang2, memang gile2 jgak la.. tp apa2pun, kita kene berhemah..

    ReplyDelete
  9. kdg2 bile kite hati2,org len plak xkesah pon...
    men redah je mcm jln tu die yg punye...
    haishh...

    ReplyDelete
  10. mimi fatihah
    dia ingat jalan tu bapak dia punya kot..

    ReplyDelete
  11. pergh...dah 54 share?mantap2...aku pun nk wat gak r...hehe

    ReplyDelete

Sekadar memberi pandangan. Tak perlulah nak baling batu sorok tangan. Perkenalkan diri.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin